MENU
Головна » 2022 » Жовтень » 6 » Дев’яноста осінь Михайла Комірка
09:35
Дев’яноста осінь Михайла Комірка

3 жовтня цього року літературна спілка “Огневежа” разом з секретарем селищної ради Аллою Олендрою, старостою села Пилипи-Олександрівські Іваном Урсатим, завідувачкою сектору інформаційної політики селищної ради Богданою Піменовою вітала старійшину свого гурту КОМІРКА Михайла Герасимовича з ювілеєм – 90-річчям від дня народження.
Михайло Комiрко народився в селі Пилипи-Олександрівські, він дитина війни, пережив Голодомор і голод 1947 року. Закінчивши школу, працював у колгоспі. Отримавши фах агронома в Говорівському технікумі сільського господарства, працював за спеціальністю. Відслужив чотири роки в армії. 

Після закінчення Кам’янець-Подільського сільськогосподарського інституту, працював на Івано-Франківщині інспектором-організатором Калушського управління сільського господарства, головним агрономом Долинського районного управління сільського господарства, начальником Рогатинської станції по захисту рослин.
Закінчив Уманський педагогічний інститут, за фахом вчитель біології. Повернувшись у 1976 році на малу батьківщину, працював сім років завідувачем свиноферми у селі Великий Олександрів, після чого протягом одинадцяти років викладав у Великоолександрівській загальноосвітній школі хімію, біологію і географію.
Трудова діяльність ювіляра становить 41 рік. М.Г.Комірко брав активну участь у громадському житті села, близько десяти років очолював Пилипо-Олександрівську ветеранську організацію. Своїм життєвим кредо він вважає правду, справедливість і творення добра для людей.

З 2005 року Михайло Комірко є активним членом Віньковецької літературної спілки “Огневежа”. Його твори друкувались в районній та обласних газетах, в усіх альманахах літературної спілки “Огневежа”, збірниках міжнародного видавництва “Склянка Часу” та журналі “Українець”. Автор літописної книги про рідне село “Одинока берека”.
Представники влади вручили ювіляру квіти, грамоту та подарунок, а огевежці Петро Староста, Микола Савчук, Генріх Тарнавський, Наталія Кохан, Тетяна Кухарська, крім подарунків і квітів, подарували Михайлу Комірку сердечні віншування з побажаннями здоров’я і творчої наснаги.

         
 

Переглядів: 99 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz