MENU
Головна » 2018 » Липень » 15 » Ювілей Миколи Савчука
09:42
Ювілей Миколи Савчука

     На черговому засіданні районної літературної спілки “Огневежа”, що відбулося 15 липня, спілчани щиро вітали з 70-річчям від дня народження поета Миколу Миколайовича Савчука.    
     Микола Савчук народився 15 липня 1948 року в селі Нові Драчинці на Буковині. Закінчив Чернівецький медінститут, біля чотирьох десятків літ працював лікарем у Віньковецькій районній лікарні. Він здобув авторитет і повагу серед жителів нашого краю за вроджений розум, високий професіоналізм, наполегливість, активну життєву позицію, чесність і порядність..
     Ще з дитячих років Миколу Свчука полонив світ поезії. З роками талановитий поет став майстром вишуканого слова, поезія якого стала відомою в Україні і за її межами.
      Він вніс величезний внесок у розвиток літератури нашого краю, став ініціатором створення в районі літературної спілки “Огневежа”  і очолював її протягом 9 років, доклав багато зусиль для зростання місцевих поетів і прозаїків, як творчих особистостей.
     Нині М.М.Савчук знаний поет, творчість якого цінують відомі літератори за новаторський підхід у віршуванні та самобутність. Він автор семи поетичних збірок і співавтор більше сорока альманахів, антологій і збірників.
     Спілчани щиро бажали ювіляру міцного здоров’я, довгих років щасливого життя, любові, шани рідних і близьких, нових творчих ідей та успіхів, вагомих здобутків на поетичній ниві.


 

Переглядів: 251 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz