MENU
Головна » 2015 » Листопад » 27 » Огневежі - 10 років!
16:07
Огневежі - 10 років!

   25 грудня 2015 року відбувся літературний вернісаж «Нестримна мелодія слова», присвячений 10-річчю Віньковецької районної літературної спілки «Огневежа». Ведуча святкового дійства Світлана Кушнір спочатку запросила до слова голову «Огневежі» Петра Старосту, який розповів про створення, становлення та розвиток літературної спілки.

    На сьогоднішній день Спілка «Огневежа» об’єднує 18 творчих особистостей з Віньковець та сіл району, а доктор філософії, наш краянин Б.М. Сохацький представляє у Спілці м. Львів. «Огневежа» допомагає юним авторам у розвитку майстерності та творчій самореалізації в районній дитячій літературній студії «Первоцвіт». За роки діяльності творчий доробок спілки склав 22 книги і два літературно-публіцистичні альманахи – “Нестримна мелодія слова” та “Посвіт Огневежі”. Твори огневежці стали помітним явищем у культурному житті краю, Поділля та України.

    З вітальними словами до літераторів району і присутніх в залі звернулися голова райдержадміністрації В.Б. Лелюк, голова районної ради А.П. Ходюк, начальник управління відділу культури В.І. Гордун, співголова літстудії «Первоцвіт» С.Г. Саврій. Спілці й окремим її членам були вручені грамоти і подарунки.

   Літератори Микола Савчукта, Ольга Грібова, Генріх Тарнавський прочитали для присутніх власні вірші, а Шахноза Юськова і Лариса Матковська майстерно читали вірші членів «Огневежі» на фоні мультимедійного показу досягнень літераторів району. В залі звучали й пісні на слова місцевих поетів у виконанні Людмили Селезньової і Людмили Площадної, а також Петра Старости та Генріха Тарнавського.

    З побажаннями до членів Спілки і присутніх в залі звернувся Микола Яцишин –прозаїк і публіцист. Потім Микола Яцишин та Микола Савчук розповіли про зустріч з колишнім огневежцем Артуром Закордонцем, нині воїном АТО, автором роману-фентезі «Відунський сокіл», твір якого удостоєний спеціальної відзнаки міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

    Вміло й пристрасно читали вірші місцевих поетів учні Віньковецького НВК Богдан Волковинський, Богдана Розанова, Сергій Ковальчук, Іван Садлій, Уляна Шершун, Максим Паленко, Ірина Рейтаровська, Олеся Гевко, Яна Петрик, Інна Грібова, Яна Свинобой, Олена Зозуляк, Інна Гладка.

                

   Побачили гості й виставку книжок, виданих спілчанами за останні роки, яку організували працівники районної бібліотеки.

    Гості урочистого заходу щиро дякували працівникам районної бібліотеки і літературній спілці «Огневежа» за надану можливість причаститися до щирого українського слова.

Переглядів: 588 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz