MENU
Головна » 2024 » Березень » 5 » Пішов у засвіти Михайло Комірко
16:10
Пішов у засвіти Михайло Комірко

 5 березня Віньковецька літературна спілка “Огневежа” провела в останню путь старійшину нашого гурту КОМІРКА Михайла Герасимовича.
 Михайло Комiрко народився в селі Пилипи-Олександрівські на Віньковеччині Хмельницької області, він дитина війни, пережив жорстоку колективізацію, Голодомор і голод 1947 року. Закінчивши школу, працював у колгоспі. Отримавши фах агронома в Говорівському технікумі сільського господарства, працював за спеціальністю. Відслужив чотири роки в армії. 
 Після закінчення Кам’янець-Подільського сільськогосподарського інституту, працював на Івано-Франківщині інспектором-організатором Калушського управління сільського господарства, головним агрономом Долинського районного управління сільського господарства, начальником Рогатинської станції по захисту рослин.
 Закінчив Уманський педагогічний інститут, за фахом вчитель біології. Повернувшись у 1976 році на малу батьківщину, працював сім років завідувачем свиноферми у селі Великий Олександрів, після чого протягом одинадцяти років викладав у Великоолександрівській загальноосвітній школі хімію, біологію і географію.
 М.Г.Комірко брав активну участь у громадському житті села, близько десяти років очолював Пилипо-Олександрівську ветеранську організацію. Своїм життєвим кредо він вважав правду, справедливість і творення добра для людей.
  З 2005 року Михайло Комірко був активним членом Віньковецької літературної спілки “Огневежа”. Його твори друкувались в районній та обласних газетах, в усіх альманахах літературної спілки “Огневежа”, збірниках міжнародного видавництва “Склянка Часу” та журналі “Українець”. Автор літописної книги про рідне село “Одинока берека”.
       Вічна світла пам’ять нашому колезі і другу.
       Поділяємо біль та горе рідних!

Переглядів: 9 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz