MENU
Головна » 2014 » Березень » 21 » Літературно-мистецька світлиця "Поезія – це завжди неповторність…"
10:42
Літературно-мистецька світлиця "Поезія – це завжди неповторність…"

...Що таке поезія?
Молитва.
Звернення до Бога і людей.
Це - любові невимовне світло,
Що до Тебе крізь цю ніч веде.

    Мабуть, кожен із нас, хоча б раз у житті, під впливом якогось невгамованого пориву брав до рук чи то олівець, чи то ручку і на клаптику якогось паперу записував усі ті метушливі думки, які народжувалися саме в ту хвилину. А потім, ці сердешні роздуми, у більшості своїй, так і залишалися на мовчазних сторінках паперового життя. Так все ж у декого із нас ці думки на папері настільки виразні, що ними не гріх і поділитися. Адже у слові і любов, і надія, і туга, і відчай. У слові - увесь світ.
       Уже багато століть це мистецтво слова, що виповнене енергією «аристократизму духу», називають поезією. І як пише Ліна Костенко: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».
       Саме нестримна жага до слова, поетичного слова, об'єднала у районному будинку культури учнів Віньковецького НВК,
членів районної літературної спілки "Огневежа", працівників організацій та жителів нашого селища у літературно-мистецькій світлиці "Поезія – це завжди неповторність…", приуроченій Всесвітньому дню поезії.
       Говорячи сьогодні про поезію, ми не маємо права оминути творчість нашого Пророка, великого Кобзаря – Тараса Шевченка. Його твори декламували Є.Коваль, Б.Любінецький, О.Календар, В.Юськов, Д.Діденко.
      Схвилював до глибини душі уривок поеми "Катерина" у виконанні учасників аматорсього театру РБК Л.Матковської та А.Рябоконь.
     Студійці районної літстудії "Первоцвіт" тремтячими від хвилювання руками тримали сторінки своїх поезій і декламували свої вірші. Ці озвучені рядки знайшли свого слухача здебільшого вперше. Серед них і Д.Громова, яка зайняла перше місце в обласному конкурсі юних дарувань «Кобзарики» у номінації «Золоте перо».
    Не можна оминути своєю увагою і творчість літераторів Віньковеччини, що полонить своєю словесністю, багатством, чуттєвістю… Подарували свою творчість члени районної літературної спілки «Огневежа»: Петро Староста, Микола Савчук, Генріх Тарнавський, Наталя Кохан, Віта Гуцуляк, Галина Рафаловська. Учасники світлиці декламували вірші О.Галанзовської, М.Савчука, О.Підгорняк.
      Музичним дарунком стали пісні у виконанні Л.Хмільовської, О.Музики, Б.Кохана, Л.Токар, Л.Селезньової.  

                

                

Переглядів: 486 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz