MENU
Головна » 2016 » Квітень » 14 » "Поезія - це завжди неповторність..." засідання літературної студії "Первоцвіт"
14:46
"Поезія - це завжди неповторність..." засідання літературної студії "Первоцвіт"

І знову мистецтво слова об’єднало 20 юних поетичних талантів на засіданні літературної студії "Первоцвіт". У Зіньківському НВК 14 квітня 2016 року у творчій атмосфері вчителі-філологи презентували дітям і педагогам колегам зі всіх шкіл району мереживо літературних творів-присвят в українській та зарубіжній літературі.

  Спілкування було насичене читанням літературними студійцями власних поезій-присвят. Вся аура поетичного дійства була наповнена щирою опікою, цінними порадами мудрого наставника, засновника районної літературної студії "Первоцвіт", самобутнього поета Віньковеччини Петра Івановича Старости.

"Поезія - це мелодія душі" - так розпочала своє звернення до поетичних талантів директор Зіньківського НВК Марія Степанівна Вох. З гордістю з вуст сучасного директора, творчого філолога зринали побажання берегти та розвивати іскру Божого таланту, а напутнім подарунком для діток стали заповіді Матері Терези. Таємниче, святково і натхненно презентували присвяту школі діти Зіньківського НВК у майстерному вітальному оздобленні педагога-організатора Алли Василівни Бех під музичний супровід вчителя музики Олега Петровича Криворучка.

Навчально-практичне заняття цікаво і практично провели вчителі-словесники Зіньківського НВК: презентувала літературознавчий словничок Ольга Семенівна Радевич; твори зарубіжних письменників та їхні присвяти коханим продемонструвала Ольга Вікторівна Савка; прозові твори із присвятами прокоментувала Інна Миколаївна Островська; про твори-присвяти друзям та рідним розповіла Надія Василівна П'янківська.

Зворушливо, щиро, глибинно і просто власні поетичні перлини про рідне село, про красу природи подільської землі всім присутнім подарувала поет, вчитель географії Зіньківського НВК Валентина Іванівна Молотковська. Бібліотекар Вікторія Володимирівна Зайцева познайомила із літературою рідного краю - різнограневою творчістю Полікарпа Івановича Протичка.

Літературна кав’ярня - так називалася частина засідання, де юні студійці читали власні твори-присвяти:

вірші-присвяти воїнам-захисникам прочитали Султанова Яна, Дячок Валентин, Салюк Дарини, Гавінської Діани, Предко Марина;

вірші, присвячені рідному краю, рідній землі декламували Карелова Інна, Бойчук Наталія, Демидас Валентина, Мазур Вікторія, Кушнір Алла, Тригуба Вікторія.

присвяти рідним звучали з вуст Хмільовської Яни, Нігловського Олександра, Петровської Діани, Рихліцької Тетяни, Онищук Анни, Янкової Віри, Троян Діани, Клаптюк Аліни, Грібової Інни, Приступи Вікторії. 

Цікаво, фрагментарно, творчо у літературній кав"ярні презентовано мозаїку образів-присвят в зарубіжній літературі (Штанько О.М., методист РМК) і колаж присвят в поезії та пісні (Саврій С.Г., співголова "Первоцтвіту").

Надзвичайно цінними, корисними і важливими для юних літстудійців стали поради Петра Івановича Старости. Глибинні, філософські, полемічні та патріотичні поезії Петра Івановича зворушили і захопили і учнів, і вчителів. Сила поетичного слова літератора, помережана яскравими тропами і різнобарвною палітрою ліричних образів стала новим поштовхом і стимулом для вдосконалення манери віршування юних обдарувань. Найціннішими стали слова-звернення до "Первоцвіту": "Вас, діти, вчителі помітили за цікаву і змістовну роботу, у вас побачили творчу особистість, ви цікаві поетичним талантом - цінуйте його і розвивайте!" Петро Іванович запросив всіх літстудійців долучитися до створення літературного альманаху із поетичними та прозовими творами "Первоцвіту". 

Віримо, засідання літературної студії залишиться яскравою сторінкою у літературному житті дітей і вчителів та стане новим стимулом для творчого вдосконалення.

Саврій С.Г., завідувач Віньковецьким РМК

Фотозвіт засідання

Переглядів: 487 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz