MENU
Головна » 2019 » Листопад » 4 » Героям слава!
12:15
Героям слава!

       Засідання літературної спілки “Огневежа”, що відбулося 3 листопада 2019 року пройшло в два етапи. В районній бібліотеці літератори вирішили наступне число альманаху видати в 2020 році та взяти активну участь у літературній сторінці районної газети “Сільські новини”. Заслухавши поезії Миколи Савчука, Ольги Грібової, Ольги Підгорняк, Петра Старости та прозу Михайла Комірка, огневежці перейшли в музей АТО, що розміщений у Віньковецькому НВК.
 
     Наталія Кохан – організатор і завідувачка музею, детально розповіла спілчанам про експонати, що знаходяться в музеї АТО. Щемливо стискалося серце у кожного, хто розглядав світлини Героїв Небесної Сотні і світлини учасників АТО з Віньковеччини – живих і тих земляків, що віддали своє життя за Україну. З болем і гнівом літератори дивилися на експонати, які попали в музей з поля бою, адже за осколками реактивних і фугасних снарядів та мін, чиєсь обірване життя: у переважній більшості цвіту української нації. Найбільше вразила огневежців куртка зі слідами осколків і крові воїна, що загинув на Донбасі. 
       Музей АТО у Віньковецькому НВК про війну на Сході та подвиг Героїв Небесної Сотні є музеєм жорстокої і неупередженої правди.
       Залишивши запис у книзі відгуків, огневежці щиро дякували Наталії Кохан за патріотизм, волонтерство і подвижництво в ім’я України. 

 

Переглядів: 251 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz