MENU
Головна » 2019 » Липень » 15 » ОГНЕВЕЖЦІ В МУЗЕЇ АННИ АХМАТОВОЇ
19:34
ОГНЕВЕЖЦІ В МУЗЕЇ АННИ АХМАТОВОЇ

      На черговому засіданні районної літературної спілки “Огневежа”, що відбулося 23 червня 2019 року, члени спілки вирішили відвідати літературно-меморіальний музей Анни Ахматової у селі Слобідка-Шелехівська, що в Деражнянському районі.
    14 липня 2019 року спілчани здійснили заплановану поїздку. В музеї літераторів зустріла Чвертак Ганна Борисівна. Гостинний екскурсовод   допомогла віньківчанам  глибше познайомитися з творчістю поетеси Анни Ахматової, з її творами початку і середини XX ст., архівними документами, рідкісними фотографіями, листами, особистими речами, творами сучасників. 
 
 Зацікавили членів літспілки речі із маєтку Вакарів, що представлені в експозиції музею. Після екскурсії, літератори відвідали старий сільський цвинтар, де похована мати Анни Ахматової – Інна Еразмівна Горенко та родина Вакарів.
    Поклавши квіти до пам’ятника Анни Ахматової, огневежці за традицією на лавках під липою провели літературні читання. Твори М.Гумільова читав Артур Закордонець, вірша Анни Ахматової – Наталя Кохан і Михайло Комірко. Ольга Грібова натхненно прочитала власного вірша про сутність життєвих радощів й тривог.
   
  В музеї Анни Ахматової огневежці відчули атмосферу, в якій доводилося жити і творити всесвітньо відомій поетесі. 

   

 

Переглядів: 316 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz