MENU
Головна » 2019 » Березень » 23 » ПОЕТИЧНЕ СВЯТО У ВІНЬКІВЦЯХ
12:00
ПОЕТИЧНЕ СВЯТО У ВІНЬКІВЦЯХ

    Мабуть, символічно, що після Дня поезії, 22 березня у містечку Віньківці відбулося літературне свято. Його організували спільними зусиллями Віньковецька районна бібліотека, районна літературна спілка ”Огневежа» і Віньковецький ліцей. 
     Багато шанувальників поетичного слова завітали в актовий зал Віньковецького ліцею на презентацію нової книги “Ознаки” відомої української поетеси, киянка Світлани Макаревської.
 
   Після того, як поетеса розповіла переповненій аудиторії про нову, сьому за ліком книгу «Ознаки» і провела присутніх стежинами своєї творчості, її віншував від імені “Огневежі” голова спілки Петро Староста.
     Щиро вітала нашу землячку, колишню випускницю Віньковецької середньої школи Світлану Макаревську заступник голови райдержадміністрації Людмила Дмитрівна Коваль. 
     Опісля цих вітань, для поетеси і присутніх була презентована нова пісня “Батьківщина” на слова Світлани Макаревської і музику композитора Івана Гринькевича, яку виконали Генріх Тарнавський і Петро Староста.
 
Своїми враженнями про творчість пані Світлани поділилась завідуюча районним методичним кабінетом відділу освіти, співголова дитячої районної літстудії «Первоцвіт» Світлана Гаврилівна Саврій.
     Зачудовані мелодикою і житейським філософським змістом, присутні уважно слухали поезії Світлани Макаревської із збірки «Ознаки» у виконанні бібліотекаря районної бібліотеки Лариси Анатоліївни Баранюк, поезії з інших книг, які майстерно озвучили учні ліцею Валерія Жук, Анатолій Клаптюк, Дарина Залуцька.
    
 Для Світлани Борисівни і її вірного супутника чоловіка Івана Филимоновича, на поетичному святі знов звучала нова пісня «Бабуся» на слова Світлани Макаревської, музику Генріха Тарнавського у виконанні автора музики Генріха Тарнавського.
     Сердечно вітав поетесу з новою книгою мобільним зв’язком член літспілки «Огневежа» Броніслав Сохацький зі Львова.
     А потім наступила хвилина зворушливої зустрічі і щемливих спогадів. Світлану Макаревську вітали її вчительки Валентина Яківна Шевчук та Лідія Афанасіївна Вінцерська, однокласники – Клавдія Дмитрівна Надточій, Лідія Олександрівна Петрушина, Володимир Дмитрович Нечистяк. Як спомин про юність і шкільні роки Світлана Борисівна прочитала для своїх вчителів та однокласників вірша «Містечко», в якому оспівані Віньківці 70-х років минулого століття. 
     Після щемливої зустрічі музичним дарунком для усіх була пісня у виконанні солістки Віньковецького районного будинку культури Богдани Гарбуз.
     І знову звучали вітання для гості з Києва від членів районної літспілки «Огневежа». Ольга Грібова виконала, як дарунок поетесі, власного вірша. Щиро ділився враженнями про нову книгу Світлани Макаревської «Ознаки» Микола Яцишин, а член НСПУ Микола Савчук, привітавши колегу по перу, вручив їй свою нову книгу «Огневерги арканів родинних».
 
   Присутні, затамувавши подихи, уважно слухали поезії поетеси про кохання, яку талановито виконали у формі діалогу Валерія Жук та Юрій Гензерський.
     Впродовж презентації линула проста і глибока, сповнена філософського змісту та соціального звучання поезія у виконанні Світлани Макаревської. Поезія, у якій відчувається весна та добро, що несуть наснагу і дарують радість світосприйняття.
     Свято поезії у Віньківцях вправно спрямовували в русло любові і доброти ведуча, провідний бібліотекар районної бібліотеки Світлана Василівна Кушнір і заступник директора районної бібліотеки по роботі з дітьми Марина Іллівна Жук.

Переглядів: 423 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz